1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bir öğretmene 138 öğrenci

Yeni eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi başladı. Dersbaşı yapan öğrenciler sınıfların 40-50 kişilik olmasından şikayetçi.

Ancak yoğunluktan yakınan öğrenciler bu haberi okuyunca kendi durumlarına şükredecek. Çünkü Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Yanıkçakır Köyü İlköğretim Okulu'nda 1 öğretmen tam 138 öğrenciye ders veriyor. Köy okulunda kadrosu bulunan 3 öğretmen göreve başlamadığı için 1'den 5'inci sınıfa kadar bütün çocuklar tek bir sınıfta toplanmış. Okulun öğretmeni her derste bir sınıfın müfredatını anlatıyor. Köy muhtarı Nafiz Yıldırak, okulda kadrosu bulunan diğer 3 öğretmenin atamasının da bir an evvel yapılmasını beklediklerini söylüyor.

Yıldırak, "Bu öğretmenler kimdir nerededir bilmiyoruz. 1 öğretmenle 138 öğrenciyi eğitmeye çalışıyoruz. Tek kişinin 138 kişiye verdiği eğitim ne kadar sağlıklı olur onu da siz takdir edin." diye konuşuyor. Mutki Milli Eğitim Müdürü Mutlu Özden, bu duruma mutlaka çözüm bulacaklarını söylüyor. Bir öğretmenin 138 öğrenciye ders anlattığı gerçeğinden haberdar olduklarını ifade eden Özden, köy okulunun öğretmen kadrosunun 4 olduğunu, ancak sadece bir öğretmen ataması yapabildiklerini kaydediyor. Mutlu Özden, son atamalarda öğretmen sorununu çözeceklerini sözlerine ekliyor

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 13:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?