1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bir okul daha onarıldı

Okuma İstekli Çocuklu Çocuklar Vakfı, (TOÇEV) özel bir televizyon kanalı işbirliği ile düzenlediği "Yaşasın Okulumuz" kampanyası kapsamında, PKK terör örgütünün 2 öğretmeni şehit edip tahrip ettiği okulu onardı. 

PKK terör örgütü tarafından tahrip edilen okul ve tuvaleti 14 yıl sonra onarılardı. Düzköy Portaş İlköğretim Okulu için düzenlenen törende bir konuşma yapan TOÇEV Vakfı Eğitim Koordinatörü Aybike Yurtseven, ülke genelindeki bütün okulları onarmak için 2005 yılından bu yana böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti. 

Yurtsever, bu kapsamda toplamda 186 okul onardıklarını belirterek, "Bitlis Düzköy'de onarıp eğitime kazandırdığımız bu okul bizim için çok özel bir okul. Aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü için de özel olduğunu biliyorum. Bu okulun bu hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızdan ve öğretmenlerimizden isteğim okullarına sahip çıksınlar. Eminim ki öğrencilerimiz burada vatanı için yıllar önce şehit olan öğretmenlerine layık olacaklardır" dedi. 

Bitlis Milli Eğitim Müdür M. Emin Korkmaz da konuşmasında, "Bu köyde yıllar önce iki tane öğretmen şehit oldu. Bugün açılışı yapacağımız bu okul sayesinde o eski izleri silip atacağız. Çocuklardan isteğimiz çevremizi ve binalarımızı temiz kullanmaları yönündedir. Temizlik alışkanlığını çocuklarımıza kazandıracağız. Çünkü temizlemek önemli değil önemli olan kirletmemektir. Bu alışkanlığı sadece okulda değil günlük yaşamlarında kazanmaları gerekir" diye konuştu. Ardından okulun kurdelesi minik öğrencilerle birlikte kesildi ve sınıf gezildi. 

Yıllarca harabe bir halde öğrencilere eğitim hizmeti veren okul, 1993 tarihinde PKK terör örgütü tarafından tahrip edilmişti. Okulu tahrip eden teröristler öğretmen olan Bayram Tekin ve kendisi gibi öğretmen olan eşi Yasemin Tekin ve tek çocuğu olan kızları Betül'ü şehit etmişlerdi.
Törene, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, TOÇEV Vakfı Eğitim Koordinatörü Aybike Yurtseven, köylü vatandaşlar, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:24:59
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 17:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?