2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bisiklet turu start aldı

Van Gölü çevresinin turizme kazandırılması amacıyla bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilen ‘Pedal Pedal Vangölü’ turu geniş katılımla Bitlis’ten start aldı.

El-Aman Hanı önünde bir araya gelen 60 kişilik bisikletçi grubu, Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un da katıldığı bir tören sonrası yarışmaya başladı.

Start öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bisikletçilere hem moral hem de destek olmak için bu etkinliğe katıldıklarını belirterek, “İlimizde sporu daha iyi yere getirmek için arkadaşlarımızla birlikte bu tür aktivitelere katılmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğe de bisikletçilerimizin yanlarında olduğumuzu belirtmek için katıldık. Emeği geçenleri kutluyorum. Kazasız, belasız bir tur diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, Bitlis’te turizmi, sporu kaynaştırmayı desteklemek üzere burada bulunduklarını ifade erek şunları söyledi:

“Pedal Pedal Vangölü projesinde çok değerli bisiklet sporcularımızla bir araya geldik. Amacımız Bitlis El-Aman Hanı önünden Van Gölü çevresini bisikletle gitmek, buradaki tarihi dokuya, spora ve doğal güzelliklere dikkat çekmektir. Bu vesile ile Kuzey Vangölü Projemizi kamuoyu ile paylaşmakta büyük yarar görüyoruz. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah zaman içerisinde bu projelerimiz devam edecektir. Sporu hayatın tüm yaşlarına yaymak için çalışmalarını devam edecektir. İlginize teşekkür ediyorum. Kazasız belasız bir tur olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bisiklet Bitlis İl Temsilcisi Mehmet Muhip Ada ise “İl Özel İdaresi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü katkıları ile bu yıl bu turun 3’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Turumuz Bitlis El-Aman hanından başlayarak Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş ve Van olmak üzere tekrardan Bitlis’te son bulacak. Turumuz toplam olarak 430 kilometredir. Günlük olarak 90 kilometre yol alarak 4 günde bu turu bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

El-Aman Hanı önünden başlayan bisiklet turuna Tatvan’a kadar Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de eşlik ederken, yollarda güvenlik önlemleri alındı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 14:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?