8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis, Beypazarı Festivali'nde

BİTLİS BEYPAZARI FESTİVALİ'NDE

Bitlis Belediyesi'nin, katıldığı "Geleneksel Beypazarı Festivali'nde açtığı stantla kentin tarihi, turistik özellikleriyle, el sanatları ve kurum faaliyetlerini başarı ile tanıttığı bildirildi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde her yıl 5-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale çevre il ve ilçelerin yanı sıra bu yıl Gaziantep, Eskişehir, Bartın, ve Sivas ile birlikte 40'a yakın farklı il ve ilçe belediyeleri yer alarak kendi yörelerine özgü ürünleri tanıttı. Festivalde Bitlis karakovan ve süzme balı, uçkun, Adilcevaz ceviz reçelinin yanı sıra yine Bitlis'e özgü yöresel ayakkabı olan Harike büyük ilgi görürken festivalle ilgili açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, şehrin büyük ölçüde tanıtıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Alaydın, "Yeniden gelişen ilimiz için tanıtıma büyük ölçüde ihtiyacımız var. Bu anlamda bu tür etkinliklere her daim katılıp Bitlis'in gerek tarihi eserlerini, gerek yemek kültürünü gerekse turizmini tanıtmaya gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.

BİTLİS BEYPAZARI FESTİVALİ'NDE
BİTLİS BEYPAZARI FESTİVALİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 17:06:05
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 17:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?