2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis, kültür ve turizm merkezi olacak

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, eğitim ve sağlıkta önemli mesafeler kaydettiklerini belirterek, "2005 yılında öncelikli görevimiz kültür ve turizm olacak" dedi.

Bitlis Valisi Hacımustafaoğlu, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yaptırılan poster ve broşürleri basına tanıttı. Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yapılan tanıtım toplantısında açıklamalara bulunan Vali Hacımustafaoğlu, eğitim ve sağlık konusunda büyük mesafeler kaydettiklerini söyledi.

Hacımustafaoğlu, 2005 yılında kültür ve turizm alanlarına önem vereceklerini belirterek, "Geçen yıl öncelikli görevimiz eğitim ve sağlık idi. Bu konuda da büyük çalışmalar yaptık ve şu anda ilde sağlık ve eğitim alanında az sıkıntılarımız kaldı. 2005 yılında ise önceliği kültür ve turizme vereceğiz. Bölgenin önemli turizm potansiyeline sahip olan ilimizde devlet olarak alt yapıyı hazırlayıp özel sektöre yardımcı olacağız. Nemrut Dağı’nda yapmayı düşündüğümüz kayak ve diğer tesislere bu yıl başlamayı düşünüyoruz. Sahillerimize özel sektörün gelmesi ve yatırım yapmasını sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 5 milyar 975 milyon liraya mal olan 15 bin broşür ile 2 bin afişin tüm Türkiye’nin yanı sıra dış ülkelere de dağıtılacağı belirtildi. Toplantıda Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de hazır bulundu.

YUSUF İDİZ BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?