9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis, Ulus bebeği arıyor

ULUS BEBEK İÇİN BİTLİS SEFERBER OLDU

Bitlis'in Tatvan ilçesinde hastaneden kaçırılan 'Ulus' bebek için tüm Bitlis seferber oldu.

Tatvan Devlet Hastanesi ek binasından kaçırılan bebek için tüm il seferber oldu. İl ve ilçelerdeki her köşeye asılan robot resimlerle bebeği kaçıranların bulunması çalışmaları devam ediyor. Güvenlik güçleri en küçük bir detay üzerinde hassasiyetle dururken, vatandaşlar da yer yerde bebeği arıyor. Günlerdir gelecek bir haber umuduyla bekleyen aile ise kurdukları ekiplerle her yerde bebeklerini arıyor. Ekipler halinde ilçenin değişik bölgelerinde bebeği arayan aile bir yandan da ellerindeki robot resimleri

vatandaşlara gösteriyor. Aile; Van Gölü kıyılarında, kayaların aralarında, cami avlularında ve çocuk parklarında umutlu arayışını sürdürüyor.

Hasta olmasına rağmen arama çalışmalarına katılan bebeğin babası İrfan Ulus, "Hasta olduğum halde evde duramıyorum. Ben de arıyorum. 4 gündür arıyoruz. Bu nasıl vicdan? Hiç mi Allah korkusu yok? Annesi günlerdir evde ağlıyor, 'Çocuğumu getirin' diyor. İnşallah bir yerde buluruz" dedi.

Bebeğin amcası İzettin Ulus da, "4-5 ekip oluşturduk. Her yerde geziyoruz. Cami avlusunda, taşların altında ve her köşede arıyoruz. Kaçıranların robot resimlerini de vatandaşlara gösterip bilgiye ulaşmaya çalışıyoruz. Emniyet ekipleri var güçleri ile arıyorlar. Onlara güvenimiz tamdır. Biz de bebeğin ailesi olarak katkımız olsun diye aramaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BEBEK BULUNDU HABERLERİ YALANDIR"

Son iki gündür ilçede yayılan, 'Bebek bulundu' söylentilerinin asılsız olduğunu söyleyen bebeğin amcası Şefik Ulus, halkın bu yalanlara inanmamalarını istedi. Amca, bebeği kaçıranların uydurduğu bir yalan olabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, "Biz haberi alır almaz İstanbul'dan geldik. Acımız çok büyük. Bu sorun sadece bizim sorunumuz değil, tüm halkın da sorunu. Son günlerde halk arasında bebeğin bulunduğu haberi var. Bu asılsızdır. Bu haber bebeği kaçıranlar tarafından da uydurulmuş olabilir.

Halkımız buna inanmasın. Bebek bulunursa emniyet ve ailesi olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır. Halkımızdan destek bekliyoruz. En küçük bir bilgiyi bile polisle paylaşmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

ULUS BEBEK İÇİN BİTLİS SEFERBER OLDU
ULUS BEBEK İÇİN BİTLİS SEFERBER OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 16:12:01
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 16:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tatvan Dilefza İlahi Grubu IP: 88.230.71.xxx Tarih : 31.01.2010 12:15:52

İmani yaşantıdan yoksun olan karanlık zihniyetli bazı kimselerin bu acıya sebep olmalarına ne hakları var?Binlerce vatandaşın öfkelerine sebep olmalarına ne hakları var?Bu artık tüm Tatvan/Bitlis'in değil tüm insanlığın mes'elesi olmuştur. Duamız her daim Ulus ailesi ile birlikte olacaktır. Rabbim arama çalışmalarına katılan herkese kolaylıklar ihsan eylesin.Cenab-ı HAK (c.c.) Ulus ailesine sabırlar versin.