2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis: Bitlis yeniden kuruluyor...

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, coğrafi yapısı nedeniyle gelişemeyen Bitlis'in dere yatağından kurtarmaya çalıştıklarını belirtti. Özdemir, tek çözümün şehri Rahva Ovası'na taşımak olduğunu ve bunun için de çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in büyük gayretleri sonucu Ankara'dan gelen bir ekip alt yapı çalışmalarını tamamladı. Daha sonra gelen bir üst kurulun da ilimizde yaptığı çalışmalar sonuçlandı.

Bu çalışmalar neticesinde İller Bankası'ndan hibe olarak şehir planımızı çıkarıyoruz. Şehir planı çok önemliydi bizim için. Şehir merkezinde bundan böyle çok katlı binalara izin vermeyeceğiz. Şehirdeki yapılar mahaline göre ruhsatlandırılacak. Dere yatağına sıkışan şehrimizi kurtarma çalışmaları içerisindeyiz." dedi.


Amaçlarının şehri Rahva Ovası'na taşımak olduğunu söyleyen Özdemir, bunun Bitlis için bir kalkınma hamlesi olacağını belirtti. Özdemir, Yeni Bitlis için ilk adımın şehir planı çıkartmak olduğunu belirterek, "Rahva'da kurulacak olan şehrimizi 'Yeni Bitlis' diye adlandırmayı düşünüyoruz. Bunun ilk adımı olan imar planına başlıyoruz. Artık burada yapılaşmaya gidilecek. Burada Devlet tarafından yapılan toplu konutlar, okullar ve DSİ'nin binasından sonra yapılaşma başladı. Bu Bitlis için bir kalkınma hamlesi olacaktır. Eski Bitlis tamamen turizme hizmet edecektir. Buradaki tarihi eserleri koruyup, gerekli onarımları yapabilirsek, o zaman turizm canlılık kazanacaktır." şeklinde konuştu.

iha-bitlis
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 15:03:39
Güncelleme :19 Temmuz 2004 Pazartesi 15:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?