8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis 13'ncü kez Emitt Fuarı'nda

BİTLİS 13'NCÜ KEZ EMİTT FUARI'NDA

Bitlis, İstanbul'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen tanıtım amaçlı Emitt-2010 Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'na bu yıl 13'ncü kez katılacak.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, fuarda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Bitlis'in tarihi değerleri ve güzelliklerinin sergileneceği belirtildi. Bitlis'in turizm değerlerini turizmcilere ve tatilcilere sunmaya yönelik 2004 yılından beri her yıl iştirak edilen fuarın, turizm profesyonelleri ile sektör temsilcilerinin buluşturduğu belirtilen açıklamada "TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nin 5'nci salondaki 533 numaralı standa, turistik çekiciliklere ait fotoğrafların yer aldığı portatif standlar, Bitlis'in sembol değerleri ile ilgili maketler (İhlasiye Medresesi, Nemrut Yanardağı ve Krater Gölü, Tarihi Kümbetler v.s.), el sanatları ürünleri, şark köşesinin yanı sıra hediyelik eşyalar sergilenecek. Ziyaretçilere yöresel ürünlerden ikramlar da yapılacak. 11 Şubat'ta açılarak 4 gün devam edecek fuarda, kurulacak sistemle dönüşümlü olarak Bitlis tanıtım filmi ve slayt gösterileri de gelen misafirlere sunulacak" denildi.

İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör ise yaptığı açıklamada, turizmcilerin ilgi odağı olan fuarı, İstanbul'da yaşayan Bitlisli hemşerilerimizin de ziyaret etmeleri için BETAV (Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı) İstanbul Şubesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Işıkgör, "Özenle hazırlandığımız ilimiz standına her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin büyük olmasını bekliyor ve bu çalışmalarımızın sonucu olarak da bölgemize olan turizm talebinde artış olacağını ümit ediyoruz. 11 -14 Şubat 2010 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta herkesi "Bitlis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü" standına bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 17:14:04
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?