7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis AB desteğiyle kalkınacak

BİTLİS’te Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DKAP) ve Sosyal Riski Azaltma Programı (SRAP) kapsamında AB’ye sunulan projelerin büyük bir kısmının kabul edilmesi sevinç yarattı.

Projelerin hayata geçmesi halinde 1559 kişinin faydalanacağı ve kentin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirten Bitlis Vali Yardımcısı Yasin Öztürk, “Turizm, çevre, sosyal kalkınma ve tarım olmak üzere 4 bileşende projeler sunduk. 167 projeden 105’i kabul edildi. Bu projeler için aktarılan hibe ise 5.6 milyon eurodur. Projelerimiz tamamı 2007’den itibaren hayata geçecek. Bitlis, Van, Hakkari ve Muş illerinden sunulan projelerden Van’dan sonra en büyük payı biz aldık. Bunu için de şanslıyız” dedi.

Bitlis’in kalkınması, tanıtımı ve iş imkanlarının oluşturulması için DKAP ve SRAP aracılığı ile AB’ye sunulan projelerin büyük bir bölümü kabul edildi. Özellikle işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Bitlis’e, projelerin hayat vereceğini belirten Vali Yardımcısı Yasin Öztürk, 1559 kişinin bu projelerden faydalanacağını söyledi. Öztürk, aralarında Bitlis kültürünü yansıtacak turizm projeleri ile çok sayıda insana iş imkanı sağlayacak gelir getirici projelerin AB tarafından kabul edilmesinin önemli olduğunu ifade etti. DKAP ve SRAP kapsamında toplam 167 proje sunulduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Öztürk, şöyle konuştu:

“DKAP çerçevesinde turizm, çevre, sosyal kalkınma ve tarım olmak üzere 4 bileşende toplam 69 proje kabul edildi. SRAP kapsamında da sunulan 98 projeden 36’sı kabul edildi. Bu projelerden Bitlis'e toplam hibe miktarı ise 5.6 milyon euro oldu. SRAP kapsamındaki projelerden 11'i Sosyal Hizmet alanında, 25'i ise gelir getirici işyeri ve hayvancılık alanındadır. Bu projelerden toplam 1559 kişi faydalanacak. Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illeri arasında Van’dan sonra en büyük payı Bitlis aldı. Bundan dolayı da şanslıyız. Oluşturduğumuz proje koordine merkezi ile ortaklaşa yapılacak çalışmalar sonrası daha büyük projelere de destek alabileceğiz. Çünkü gelecek 3 yıl için Türkiye ve bölgenin kalkınması amacıyla yapılacak projelere daha fazla pay ayrılacak.”
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 11:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?