9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis bir günde üç vali gördü

BİTLİS BİR GÜNDE ÜÇ VALİ GÖRDÜ

Bitlis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehrin idaresi çocuklara geçti. Vali Nurettin Yılmaz'ın koltuğuna oturan 8. sınıf öğrencileri Seren Gündoğdu ve Mehmet Alperen Yılmaz, kurum amirlerine ilin sorunları hakkında sorular sordu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 100. Yıl İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Vali Yılmaz'ı ziyaret etti. Yılmaz, geleceği emanet edecekleri gençlere makamını bir süreliğine devretti. İlk olarak valilik koltuğuna oturan Seren Gündoğdu isimli 8. sınıf öğrencisi, odada hazır bulunan Vali Yardımcısı İsmail Ayhan Tavlı, Alay Komutanı Jandarma Albay İhsan Sarı, Emniyet Müdür Yardımcısı Aytekin Batu, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ve diğer kurum amirlerinden ilin sorunları ve geleceği hakkında bilgiler aldı. Daha sonra bir konuşma yapan küçük Vali Gündoğdu, "Önceki Valimiz Nurettin Yılmaz'ın ilimize yönelik yapmış olduğu sağlık, eğitim, çevre ve sosyal anlamında ki çalışmalarından ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Kısa süreliğine de olsa teslim almış olduğum bu görevimi büyük bir özveri ile yerine getireceğim. Bütün kurum amirlerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Alay Komutanı Jandarma Albay İhsan Sarı'dan kırsal alanlardaki çalışmaları hakkında bilgiler aldım. Ayrıca Emniyet Müdür Yardımcısı Aytekin Batu'dan sokak çocukları, ilimizin asayişi ve okul önlerinde alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgiler aldım. Şu an görev başında olan bütün kurum amirlerimiz kendi alanlarında başarılı çalışmalar yapıp Bitlis'e canlılık getirdiler. Bütün bunların yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğümüz, eğitim ve öğretim anlamında SBS ve ÖSS'de çıtamızı yükselttiler. Bu öğretim sonunda da başarımızı daha üst seviyeye taşıyacağız. Bu çabadan dolayı da Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına Bitlis halkı ve bütün öğrenci kardeşlerim adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra valilik makamını devralan Mehmet Alperen Yılmaz da, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Serkan Fındık'a ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Eray Dündar'a sorular sordu. Koltuğu asıl sahibine devreden küçük valilere Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz tarafından hediyeler verildi. Burada gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, temsili olarak valilik makamına oturan öğrencileri gelecekte bu koltuğun gerçek sahipleri olacaklarına inandığını kaydetti. Yılmaz, "Öğrencilerimizin hazırlanıp gelmeleri bizleri memnun etti. Sorularını çalışıp gelmişler. Bitlis'in sorunlarını yakından takip etmişler. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Burası bugün geçici bir makam, ancak çalışarak bu makama gelebileceklerini söylemek istiyorum. İnşallah ileride kalıcı olarak bu makama gelirsiniz. Ancak bunun için çok çalışmanız gerekiyor. Sordukları sorulara bakınca kurum amirlerimizi benden çok sıkıştırdılar. Bundan sonra bende öğrenciler gibi kurum amirlerimizi bu şekilde sıkıştıracağım" ifadelerini kullandı.

BİTLİS BİR GÜNDE ÜÇ VALİ GÖRDÜ
BİTLİS BİR GÜNDE ÜÇ VALİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 18:47:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 18:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?