1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis Deresi temizleniyor

Bitlis şehir merkezinden geçen ve son yıllarda adeta çöplük yuvasına dönen Bitlis Deresi, belediye ekipleri tarafından iş makineleriyle temizleniyor.

Bir zamanlar kente güzel bir görünüm kazandıran Bitlis Deresi, son yıllarda çöplük yuvasına döndü. Havaların ısınması ile birlikte çevreye kötü koku saçan derede temizlik çalışmaları başlatıldı. Bitlis Belediyesi, Devlet Su İşleri Bitlis Şube Müdürlüğü'nden temin ettiği paletli kepçe ile deredeki çöpleri temizlemeye başladı. Sabahın erken saatlerinde dere içerisine indirilen paletli iş makinesi ile başlatılan çalışmalarda koltuk, yatak ve sandalye çıkması görenleri şaşırttı. Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, vatandaşların yoğun şekilde kirlettiği derenin belirli zaman aralıklarında temizlendiğin söyledi. Başkan Özdemir, "Belediye olarak çöp sorununa kesin çözüm getirmek istiyoruz. Ancak insanlarımızın da bizlere destek vermesi gerekir. Çöplerini gelişi güzel dere yatağına atan esnaflarımız var. Bu konuda herkese büyük görev düşüyor. Biz deremizin temiz akmasını istiyoruz. Bizim gibi düşünenler buraya çöp atmamalı ve korumalıdır" dedi.

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, dere temizliğinin birkaç gün devam edeceğini ifade ederek, bu konuda bütün vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 17:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?