1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis Festivaller şehri

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, bu ay içerisinde düzenlenen festivallerin ilin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti.

Vali Atbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ay içerisinde düzenlenen 'Ahlat Patates festivali', 'Hizan Bal Festivali' ve 'Adilcevaz Ceviz Festivali'nin ilin tanıtımında etkili olduğunu söyledi.

Atbaş, "Bal, ceviz ve patates çiftçilerin en önemli gelir kaynaklarından olan tarım ürünleridir. Bilindiği üzere bal bir çok hastalığa iyi gelen bir tarım ürünüdür. Son zamanlarda özellikle festivalde sonra dışarıda iyi bir pazar bulacağına eminim. Bunun yanı sıra Ahlat patatesi de sulama yoluyla elde edilen ve sağlıklı üretilen, çiftçisine önemli gelir sağlayan tarımsal ürünümüzdür. Adilcevaz cevizi ise kendini kanıtlamış tescillenmiş bir ürünümüzdür. Şuan itibari ile bal ve cevizimize talepler istediğimiz şekilde değil ama ileride daha da iyi olacağına inanıyorum" dedi.

Yapılan festivallerin ilin tanıtılmasında başrol oynayacağını kaydeden Atbaş, "İnanıyorum ki ileriki zamanlara yapılan festivaller Bitlis'i ve çevresini çok iyi tanıtacaktır. Hem de tarım sektöründekilere ciddi bakımdan gelir sağlayacaktır. Festivallerden sonra özellikle bal ve cevize önemli talepler olmuştur. Bu nedenle tanıtım ve pazarlamanın çok büyük faydaları vardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 11:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?