8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis kalesi kuşlara yuva oldu

BİTLİS KALESİ KUŞLARA YUVA OLDU

Bitlis Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları sırasında yuvaları kapatılan kuşların mağdur olmamaları için özel yuvalar yapıldı.

M.Ö 312 yılında Büyük İskender tarafından yaptırılan tarihi Bitlis kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Yıllardır ayakta duran ancak son yıllarda taş düşmesi nedeniyle esnafa sıkıntı yaratan tarihi kalede restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 2 aydır restorasyon çalışmaları devam ederken, çalışmalar esnasında kuşların yuvaları da zarar gördü. Kaya bloklarında başlatılan restorasyon çalışması sırasında özel bir malzeme ile kapatılan kuş yuvaları yerine ahşaptan kuş yuvaları kaya bloklarına ve surlara monte edildi.

Yaklaşık 20 adet kuş yuvasını monte ettiklerini ifade eden müteahhit firma yetkilisi Abdurrahman Zeydanlı, bu tür restorasyonlarda dış etkenlerden korunmanın da önemli olduğunu vurguladı. Zeydanlı, "Kalede restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 2 aydır çalışmalar yapıyoruz. Kalenin duvarları tahrip olduğu için kuşlarda yuva yapmıştır. Ancak biz restorasyon çalışmaları sırasında yuvalarını kapattık. Bu nedenle onlara bir jest yapıp özel yuva yaptırdık" dedi.

BİTLİS KALESİ KUŞLARA YUVA OLDU
BİTLİS KALESİ KUŞLARA YUVA OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 17:46:00
Güncelleme :4 Eylül 2010 Cumartesi 18:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?