8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis Kalesi tehlike saçıyor

KALEDEN DÜŞEN KAYA BİTLİS'İ ALARMA GEÇİRDİ

Bitlis Kalesi'nde kopan kaya parçası güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Olası kaya düşmeleri tehlikesine karşı yol trafiğe kapatılırken, kalede bulunan bazı kayalar da yerinden söktürüldü.

Bitlis kent merkezinde bulunan ve Büyük İskender tarafından M.Ö. 312 yılında yaptırılan Bitlis Kalesi, yaşamı tehdit etmeye devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde kopan kaya parçası nedeniyle yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kaya kopmasının ardından olay yerine gelen Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bitlis Belediyesi, Bitlis Emniyet Müdürlüğü ve Sivil Savunma ekipleri çeşitli çalışmalar yaptı. Güvenlik bandını çeken ekipler, yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Daha sonra belediyeye ait iş makinesi yardımıyla düşen kaya yerinden alındı. Kalede bulunan ve düşme tehlikesi olan kaya parçaları Bitlis Belediyesi'ne ait itfaiye aracının yardımıyla yerinden söküldü.

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Bitlis Vali Yardımcısı İsmail Ayhan Tavlı, kale altından geçen yolun tedbir amaçlı araç trafiğine kapatıldığını, yayaların ise geçişlerinin kontrollü sağlandığını söyledi. Tavlı, Bitlis Kalesi ile ilgili daha önceden çalışma başlattıklarını, bu konu ile ilgili olarak kale altında bulunan iş yerlerinin boşaltılması gerektiğini de ifade ederek, “Çalışmalar devam ediyor. Şu anda tedbir alıyoruz. Jeoloji mühendislerden gelecek rapor bizim için önemli. Bizim için vatandaşların can güvenliği her şeyden önce geliyor. Kale altındaki esnafların ne kadar büyük bir tehlike altında oldukları ortadadır. Valiliğimiz, belediye ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmaları devam ediyor. Neticede bir tehlike var. En azından esnafların bulunduğu mevki de yok. Ama ileride onları da böyle bir tehlike bekliyor. Yolun bir bölümünü kapattık, ama raporda 'tehlike yok' denilirse yolu açacağız. Yayalar bu rapora kadar güvenlik şeridini geçmeyecek. Emniyet ve trafik ekipleri de burada bulunacaklar” dedi.

KALEDEN DÜŞEN KAYA BİTLİS'İ ALARMA GEÇİRDİ
KALEDEN DÜŞEN KAYA BİTLİS'İ ALARMA GEÇİRDİ
KALEDEN DÜŞEN KAYA BİTLİS'İ ALARMA GEÇİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 16:43:01
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 16:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?