1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis kar hapsinde

Türkiye'nin en çok kar yağışı alan il rekoruna sahip Bitlis'te, tek katlı evler kara gömülürken, vatandaşlar da kar hapsi yaşıyorlar.

Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Bitlis il merkezinde birçok ev kar altında kaldı. Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan tek katlı evler, son yağışlarla birlikte kara gömüldü. Çatıya kadar yükselen karlar nedeniyle mahalle sakinleri adeta evlerinde hapis hayatı yaşıyor. Kar nedeniyle evlerine girip çıkmakta zorlanan vatandaşlar, açtıkları tünel şeklindeki yollarla ihtiyaçlarını gideriyor. Evlerinin çatısında biriken karları atmakta zorluk çektiklerini belirten mahalle sakinleri, evlerinde kar hapsi yaşadıklarını söyledi. Ara sokakların zamanında açılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, kar nedeniyle kapanan sokaklarda yürüyemez duruma geldiklerini belirttiler. Hastalarını sırtlarında caddeye kadar taşıdıklarını ifade eden mahalle sakinleri, yollarının zamanında açılmasını istediler.

Günlerdir kar hapsinde olan Hüsrevpaşa Mahallesi'nde olumsuz hava şartlarından en çok çocuk ve bayanların etkilendiğine dikkat çekildi. Bayanlar da kar hapsinde kaldıklarını ve çocukların davranışlarının değiştiğini anlattılar.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?