6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

'Bitlis taşınmalı'

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, ilin tarihi dokusunu ortaya çıkartmak için Rahva Ovası’na taşınmanın şart olduğunu belirterek, "Rahva’da yeni bir hükümet konağı binası yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir’in şehri Rahva Ovası’na doğru kaydırılması görüşlerine Vali Hacımustafaoğlu’ndan destek geldi. Vali Hacımustafaoğlu Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısına Milli Eğitim Mürürü Halit Yüce, Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Sağlık İl Müdürü Dr. Yüksel Kalyaz, İl Özel İdare Müdürü Kemal Kaya katıldı.

Hacımustafaoğlu, söz konusu yerde yeni bir hükümet konağı binasını yapmayı düşündüklerini belirterek, "Rahva Ovası’nda yapılmış toplu konutlarımız var. Bunun hemen yanında yeni otogar yapılacak. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması çalışmaları da tamamlanmak üzere. Yapılan toplu konutların karşısında hazineye ait bir arsamız var. İşte buraya tüm resmi kurumları içinde barındıran modern bir hükümet konağı yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Bitlis’in kalkınmasının turizm ile mümkün olacağını vurgulayan Hacımustafaoğlu, "Şimdiki mevcut yerleşim birimini turizme kazandırmamız gerek. Çünkü Bitlis’in gelişmesi için turizm şart ve biz buna büyük önem veriyoruz. Burada sayısız tarihi eser var. Bunları restore etmek, onarmak ve turizme kazandırmamız gerek. Bunun da yapılması için şehrin Rahva Ovası’na kaydırılması şart. Orada yeni bir şehir kurulabilir" diye konuştu.

Vali Hacımustafaoğlu, toplantıda yeni yapılacak otogar çalışmalarına da değinerek, "Eskişehir otogarı çok beğenildi ve bu proje üzerinde duruyoruz. Geçtiğimiz gün bir firma geldi ancak bize projeyi 150 bin YTL karşılığı yapacaklarını belirtiler. Maliyeti çok geldiği için kabul etmedik. Yeni bir firma çağırdık, bize proje hazırlamasını söyledik. Proje tamamlanması halinde bu yıl içerisinde otogar inşaatına başlayacağız. Otogarının yapımını ise İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden karşılayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:15:19
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 16:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?