8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis Tatvan'la birleşecek

BİTLİS TATVAN'LA BİRLEŞECEK

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, son yıllardaki yatırımlarla Bitlis'in bir gelişim trendi yakaladığını, şehrin zamanla Tatvan'la birleşeceğini söyledi.

Vali Yılmaz, Bitlis'in dere yatağına sıkışmış yapısından çabuk kurtulduğunu, gelişimi çerçevesinde Rahva'da yapılaşmaların hızla devam ettiğini ifade etti. Tatvan'ında da sıkışık yapılaşmalardan kurtulmak için Rahva'ya doğru yönlendiğini de sözlerine ekleyen Vali Yılmaz, "Zamanla Bitlis-Tatvan birleşecektir" dedi.

Rahva'da yapılan yapılaşmalardan sonra Bitlis ve Tatvan'ın birleşmesinin yakın olduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz, "Bitlis'teki gelişmeler devam ederken, açmış olduğumuz Polis Okulu ve üniversitede okuyan öğrenciler Tatvan'daki sosyal tesislerden dolayı Tatvan'ı tercih ediyorlar. Bitlis'te de öğrencilerin ve hatta Bitlislilerin faydalanabileceği alışveriş merkezleri kurmayı planlıyoruz. Üniversiteye ve Polis Okulu'na yakın olan bölgede belediye tarafından bir alışveriş merkezi yaptırılacak. Gelişmeleri bizimle birlikte Bitlisliler de fark ediyor. Ancak bunu insanlara en iyi bir şekilde anlatmakta basının görevidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:58:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?