7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis Tüneli'nde göçük

Bitlis Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis Tüneli'nde meydana gelen göçük nedeniyle çalışmaya ara verildiğini belirtti. Vali Hacımustafaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yapımına başlanan Bitlis Tüneli'nin birinci kilometresinde, yeraltından çıkan suyun tünelde sızmaya neden olduğunu söyledi.

Suyun sızmasını önlemek amacıyla yurtdışından kimyasal madde getirildiğini, ancak sızmanın önüne geçilemediğini vurgulayan Hacımustafaoğlu, tünelin çıkış ağzında oluşan göçük nedeniyle çalışmaya bir süre ara verildiğini kaydetti.

Göçük sırasında tünelde kimsenin bulunmamasının büyük bir faciayı önlediğini belirten Hacımustafaoğlu, şunları söyledi: ''Tüneldeki toprağın dışa atılmasından sonra beton kafesler yapılıyor. Tünelin içindeki su, betonun kuruyup sertleşmesini engellediği için beton tutmuyor. Bu nedenle tünelde göçük yaşandı. Şu an tehlikeli olduğu için çalışma durduruldu. Tünelde yapılacak incelemelerden sonra çalışmalara devam edilecek.'' Tünelin yapıldığı Dideban Dağı'nın geniş bir dağ serisi olduğunu kaydeden Hacımustafaoğlu, yapım sırasında başka su kaynakları çıkma
ihtimali olmadığını sözlerine ekledi.



AA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 11:52:23
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 15:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?