1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis turistini bekliyor

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Türkiye'nin en büyük kayak pistlerinden olan Nemrut Kayak Tesisi'nin çok yakın zamanda herkes tarafından tanınacağını, yerli ve yabancı turistlerin buraya akın edeceğini söyledi.


Vali Atbaş, inceleme yapmak üzere gittiği Nemrut Kayak Tesisi'nde açıklamalarda bulundu. Atbaş, doğa harikası olan, 2 bin 935 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinden Van Gölü ile Nemrut Krater Gölü'nün büyüleyici güzelliğinin izlenebileceğini dile getirdi.

Atbaş, kayak pistinin 2 bin 550 metre uzunluğunda ve 288 sandalyeli teleferiğe sahip olduğunu belirterek, "Bitlis'te ki Nemrut Kayak Tesisi, Türkiye'nin en kaliteli tesisleri arasındadır. Tesisimiz bölgenin alt yapısı bakımından büyük bir önem arz ediyor ve yine buranın başka kayak tesislerinde olmayan bir özelliği ise coğrafi avantajlarıdır. Tesisin ön tarafından Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü, arka tarafında ise dünyada bir eşi daha olmayan Nemrut Krater Gölü bulunmaktadır. Tesisi şuanda Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak işletmekteyiz . Ancak herhangi bir özel firmadan talep geldiği halde kiralama yoluyla da işletmesini yapabiliriz. Kayak pistinin bulunduğu alan aynı zamanda turizm bölgesidir. Tesisin başlangıç bölümünde konaklama için alanlar ayrılmış durumdadır. Bunun için de çalışmalarımız olacaktır" dedi.

Kayak tesisini çok iyi tanıtmak gerektiğini ifade eden Vali Atbaş, iyi bir tanıtım sonrasında yerli ve yabancı turist çekeceklerini söyledi. Vali Atbaş, "Kayak sporu ile ilgilenen iş adamlarımız Bitlis için gelecek vaat eden bu tesisten faydalanmalıdır. Yeni olan tesisimizi iyi tanıtmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bizlere Türkiye'nin pek çok köşesinden tesisle ilgili sorular soruluyor, ayrıca çok uzak bölgelerden de insanlarımız hem Krater Gölü'nü görmek hem de tesiste kayak yapmak için Bitlis'e geliyor. Ben inanıyorum ki daha iyi tanıtım ile Nemrut Kayak Tesisi Türkiye'de iyi bir konuma gelecektir. En az Bursa Uludağ ve Erzurum Palandöken gibi olacaktır" diye konuştu.


İş adamlarına çağrıda bulunan Vali Mevlüt Atbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu tesisi Türkiye'nin tanınmış kayak tesislerinden biri yapmak için özellikle Bitlisli iş adamlarımıza çok iş düşüyor. Konaklama ve alt yapının tamamlanması demek tesisimizin tam anlamıyla bölgede önemli bir kayak tesisi olması demektir. Bölgede kayak turizmini, kış turizmini, Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü'yle birlikte insanların beğenisine kazandırmış olacağız. Nemrut Krater Gölü ve etrafında ki doğal güzellikler dünyanın sayılı örneklerinden biridir".

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 15:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nedim turan IP: 88.247.133.xxx Tarih : 28.01.2008 14:48:10

antalya istanbul budrum gibi batı da çalışan tor organize turleri ve turizimcilerimin dikkatine inanin dada iyi kazanacaksinin sayın valime teşekürler.