8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis yeşillendiriliyor

YEŞİLLENEN BİTLİS, VAN GÖLÜ'NÜ DE KURTARACAK

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla amaçlarının eski yeşil Bitlis'i geriye getirmekle beraber Van Gölü'nü de kurtarmak olduğunu belirtti.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bir yandan yeşil Bitlis'i geriye getirme çalışmaları sürdürülürken öte yandan erozyonu da önleyerek Van Gölünü kurtarma çabasın içinde olduklarını belirtti. Vali Yılmaz, 60 yaşının üzerindeki büyüklerin kendilerine, bu dağların nasıl ağaçlarla kaplı olduğunu anlattıkları hatırlatarak, fazla geriye gitmeye gerek olmadığını söyledi. Bugün geçmişin sorumluluğunu da kendilerinin üstlendiğini vurgulayan Vali

Yılmaz, Bitlis'in yeşil Bitlis olarak bilindiğini, ama yeşilliğini biraz kaybettiğini, inşallah onu temin edecek çalışma içinde olduklarını ifade etti. Bu amaçla il genelinde yapılan çalışmalarla Bitlis'i yeşillendirdiklerini, bölgeye uygun hem ağaçlandırma çabasında olduklarını anlatan Yılmaz, Bitlis merkezde kent ormanı da yaptıklarını, Nemrut başta olma üzere tüm ilçelerde de ağaçlandırma çalışmalarının büyük titizlikle devam ettiğini sözlerine ekledi.

Van Gölü'nde su seviyesini korumanın önemli olduğunu da belirten Bitlis Vali Nurettin Yılmaz, orman ve ağaç ile suyu dağda tutarak, oluşan sellerin önüne geçmeyi planladıklarını söyledi. Suyun dağda tutulmasının şart olduğunu, bunu da fidanla, ağaçla, ormanla sağlanabileceğini vurgulayan Vali Yılmaz, bu şekilde Van Gölü'nün de su seviyesi korunacağını ifade etti.

YEŞİLLENEN BİTLİS, VAN GÖLÜ'NÜ DE KURTARACAK
YEŞİLLENEN BİTLİS, VAN GÖLÜ'NÜ DE KURTARACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:33:02
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?