1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'de ağaçlandırma kampanyası

Bitlis'in Güroymak İlçe Kaymakamlığı'nın, çevre bilinci aşılanmak amacıyla 'Herkes Kendi Evinin Önünü Ağaçlandırsın' kampanyası başlatıldı.


Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, ilçede bir çevre seferberliği başlattıklarını ifade etti. Altan, kaymakamlık olarak kampanyaya öncü olmak amacıyla ilçeye bin 500 YTL'lik süs bitkisi getirttiklerini belirterek, "Güroymak'ta geçtiğimiz yıl bölünmüş yol yapıldı. İlçe içerisinden geçen yolun orta refüjleri belediyemiz tarafından ağaçlandırıldı. Biz de kaymakamlık olarak ilçenin yeşillenmesi için bir kampanya başlattık. İlçedeki kamu kurumları olarak ilçenin güzelleşmesi için kampanyaya destek veriyoruz. Kaymakamlık olarak bin 500 YTL'lik süs bitkisi ve kış şartlarına uygun ağaçlar getirttik. Bu ağaçları kaymakamlık bahçesine ve çeşitli yerlere diktik" dedi.
Ağaçlandırmanın bir kültür olduğuna da belirten Altan, "Güroymak'ta ağaç kültürünü yaygınlaştırmak için ''Herkes Kendi Evinin Önünü Ağaçlandırsın' kampanyası düzenledik. Buna belediye, emniyet mensupları, okullar da destek verdi. Şimdi sıra vatandaşlarımızdadır. Onlarda evlerinin önüne birer ağaç dikerek kampanyaya katılacaklardır" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 23:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?