1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'de okullar tatil

Bitlis'te 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi


Kar kalınlığının şehir merkezinde 58, yüksek kesimlerde ise 80 santimetreye ulaştığını belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saat içerisinde ise 43 santimetre kar yağdığı açıkladılar. Trafik akışında zaman zaman aksaklıkların meydana geldiği il merkezinde esnaflar sabahın erken saatlerinden itibaren damlara çıkarak karları temizlemeye başladı.


İl Özel İdaresi Yol Ulaşım ve Hizmetler Müdürü Çetin Taşdemir, il genelinde 278 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirtti. Taşdemir, 36 köy yolunun açık olduğunu, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) ve Anadolu liseleri haricinde tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini belirterek, "Üç gündür yağan yoğun kar yağışı nedeni ile bugün okullar bir gün süreyle tatil edildi. Tatil edilen okullar arasında YİBO'lar ve Anadolu liseleri bulunmuyor. Bunların haricindeki bütün okullar tatil edildi. Bu akşama doğru hava şartlarının durumuna bakılıp yarın içinde okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verilecek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?