8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'e modern mezbaha

BİTLİS'E MODERN MEZBAHANA

Bitlis'te Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) çerçevesinde 500 bin TL'ye mal olan tesis faaliyetlerini sürdürüyor.

İş adamlarından Medeni Altun tarafında sunulan proje kapsamında yüzde hibe kredi ile yapılan mezbahada incelemelerde bulunan Tarım İl Müdürü Kasım Piral, bölgenin en modern tesisi konumunda olan mezbahana için işletme belgesini de aldıklarını söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Piral, "2008 yılında yapımına başlanan tesis bir yıl içerisinde tamamlandı. İşletmeci kendi imkanlarını da katarak modern bir tesis yaptı. Tesiste günlük olarak kesimler devam ediyor. Tesisi daha modern bir hale getirmek için çalışmalar devam ediyor. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) sunulan yeni bir proje ile arıtma tesisi de inşa edilecek" dedi.

İşletme sahibi Medeni Altun ise tesiste 11 kişinin istihdam edildiğini günlük sağlıklı et kesimleri için her türlü hijyeni sağladıklarını söyledi.

Altun, "Amacımız bölgede modern et kesimi sağlamaktır. Bu tesisin yapımında bizlere destek sunan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

BİTLİS'E MODERN MEZBAHANA
BİTLİS'E MODERN MEZBAHANA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 18:55:02
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 19:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?