7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'e modern spor kompleksi

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay, gençlere yönelik modern projelerin hazırlandığını belirterek, ’’Gençleri kötü alışkanlıklardan ve kahvehane köşelerinden korumak için büyük spor kompleksleri yapıyoruz" dedi.

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl’e gelen Atalay, Yolçatı Kayak Merkezi ve Bingöl Şehir Stadyumu’nun onarılacağını söyledi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nce gençlik projelerinin hazırlandığını bildiren Atalay, her ile bir gençlik merkezi açık spor tesisleri kurulacağını bildirdi. Yeni inşa edilecek spor kompleksleri için Bingöl’ün pilot bölge seçtiklerini belirten Atalay, ilk tesisin Karşıyaka Mahallesi Yetiştirme Yurdu yanındaki boş alana inşa edileceğini ifade etti. Yapılan projeyi anlatan Atalay, şunları söyledi:

’’Gençliğin daha verimli, düzenli olarak kanalize etmek için bu tür projeleri hayata geçiriyoruz. Gençlerimiz artık sigara dumanlarının olmadığı daha geniş ve daha konforlu salonlarda bilardo oynayacak. 2007 yılında bitirmeyi planladığımız spor kompleksinde;satranç, bilardo, masa tenisi, bilek güreşi ve benzeri faaliyetler için uygun mekanlar oluşturulacak. Fitness, aerobik, sauna, bilgisayar odaları ile birlikte folklor,müzik ve resim çalışmaları için salonlar yapılacak. Ayrıca kompleksimizde, kütüphane,toplantı salonu kafeterya da olacak. Açık alanda ise basketbol, voleybol, tenis kortu ve yürüyüş bantları inşa edilecek."

Spor kompleksi dışında Bingöl’e yapılacak diğer çalışmaları da anlatan Atalay, il hizmet binası için 200 milyar, Yolçatı kayak tesislerinin modernizasyonu için 150 milyar, Kiğı açık spor tesisleri için 230 milyar, Genç kapalı spor salonu güçlendirmesi için 350 milyar, Genç açık hava spor tesisleri için 200 milyar ve Bingöl stadının onarımı için de 55 milyar lira harcama yapacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 12:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?