8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'in altyapısı yenileniyor

BİTLİS'İN 40 YILLIK ALTYAPISI YENİLENİYOR

Bitlis Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından kent merkezinde yaşanan içme suyu ve kanalizasyon sorununun çözümü çalışma başlatıldı.

Bitlis Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 40 yıllık olan altyapının yenileneceği bildirildi. İller Bankası Proje Geliştirme Daire Başkanlığı, 'İçme Suyu ve Kanalizasyon Kesin Projesi' için Bitlis'e bir heyet gönderdiği belirtilen açıklamada, geçen yıldan bu yana yürütülen çalışmalar neticesinde 7 Ekim 2010 tarihinde Bitlis şehir merkezinin içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin projelendirilmesi için Ankara'da bir sözleşme imzalandığı bildirildi. Açıklamada, "Sözleşmenin akabinde 13 Ekim 2010 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü, İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma tarafından oluşan heyet yer teslimi yapmak üzere Bitlis'e geldi. Heyet 3 günlük sürecek olan incelemenin ardından, içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin projelerini yapacak" denildi.

Bitlis Belediyesi ve İller Bankası tarafından proje aşamasına gelinen su şebekesi çalışmaları çerçevesinde 30 kilometre içme suyu ana isale hattı döşeneceği belirtilen açıklamada, ayrıca kente 300 kilometre içme suyu şebeke hattı da yapılacağı ifade edildi.

BİTLİS'İN 40 YILLIK ALTYAPISI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:22:05
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 18:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?