7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'in okul öncesi eğitim başarısı

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üstüne çıktıklarını belirtti. 

Tulmaç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin önemli olduğunu, bu yıl yeni açılan sınıflara büyük rağbet olduğunu belirtti. 

Okul öncesi eğitimin ortalaması Türkiye'de yüzde 25 iken, Bitlis'te ise bu oranı yüzde 35'lere çıkardıklarını belirten Tulmaç, "Bitlis'te bu yıl 380 okul öncesi sınıf açtık. Bu sınıflarda şu anda 7 bin 101 öğrenci eğitim alıyor. Okul öncesi eğitimde temeldir. Bu temel ne kadar kuvvetli olursa ilköğretim ve orta öğretimdeki başarı da bir o kadar artacaktır. Ortak hedefimiz Bitlis'in eğitim seviyesini yükseltmek. Bunun için de önce temelden yani okul öncesi eğitimden başlamalıyız. Bu yıl elimizdeki rakamlar Türkiye ortalamasının üstünde olduğumuzu ortaya koydu. Bitlis bu rakamlarla ilk defa Türkiye ortalamasının üstüne çıktı" dedi. 

Bu yıl açılan 380 sınıf ve yeni kadrolandırılan 230 öğreticiyle birlikte okul öncesinde atılım yaptıklarına da değinen Tulmaç, "Yeni açılan bu sınıflarımız için yeni malzemeler temin ediyoruz. Yaptığımız bir ihaleyle bu okullarımızı araç-gereç yönünden eksik bırakmayacağız. Bu malzemelerimiz birkaç gün içinde bütün okullarımıza ulaştırılacak. Şu anda depolarımızdan bu malzemelerin dağıtımı gerçekleştiriliyor. Malzemeler içinde plastik oyuncaklar, kırtasiye, boyalar ve çeşitli oyun malzemeleri bulunuyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 19:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet tahiri IP: 85.106.224.xxx Tarih : 28.12.2006 18:57:28
sayın müdürüm bu bir başarı değildir açıkça istatistiklerin nasıl oluştuğu ortada önüne gelen herkes usta öğretici olarak alındı 2 yıllık bilgisayar mezunları bile ve bunlar 5 saat ders vermesi gerekirken 3,5 saat ders vererek mi?şişirme öğrenci sayılarıyla adam kayırma ile mi?okullaşma oranı artırılıyor.okulöncesi eğitime bu kadar mı önem veriyorsunuz kalite kavramı sizde yokmu devletin paraları boşa bukadar açıkça neden savuruyorsunuz sizde hiç ALLAH korkusu yokmu?