7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'in turizm potansiyeli

Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) kapsamında sunulan Bitlis'in Turizm Potansiyelini Tanıtım Projesi tanıtıldı. 

Bitlis Kültür Merkezi'nde yapılan tanıtıma yaklaşık 70 kişi davet edildi. Saat 14:00'de yapılan tanıtım kenti anlatan fotoğrafların slayt gösteri eşliğinde başladı. Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, projenin ilin tanıtımındaki yüklerini azaltacağını söyledi. Vali Atbaş, kentte bir proje koordine merkezi oluşturduklarını belirterek, "İlde bu yönde kalifiye eleman sıkıntısı bulunuyor. 

Oluşturduğumuz proje koordinasyon merkezinde bu tür projeleri destekliyoruz. Bu proje şehrin tanıtımı ve turizm potansiyeli açısından önemlidir. Bitlis, diğer illere nazaran turizm alanında sahip olduğu değerler bakımından daha öndedir. Özellikle Ahlat, Nemrut, Van Gölü ve kent merkezi gibi yerlerdeki mimari yapılar bizim için bu projede önemli olan olgulardır. İlde kış sporları için yapılan tesisler son aşamaya geldi. Bu da ilin turizm potansiyelini artırarak kişi başına geliri artıracaktır" dedi. 

Vali Atbaş, projenin valilik açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, "İl Özel İdaresi tarafından destekleniyor. Yaklaşık 200 bin dolarlık bir kaynakla tanıtımın yapılması büyük bir kolaylıktır. Bu anlamda ilde büyük bir aşama kat etmiş olacağız" şeklinde konuştu. 

Daha sonra bir konuşma yapan Proje Koordinatörü Metin Çoban ise, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü önderliğinde yürütülecek olan projenin İl Özel İdaresi ve Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı tarafından da desteklendiğini belirtti. 12 ay sürecek olan tanıtım projesinde basın ve ajansların desteklerini alarak, çeşitli panellerle kentin turizm potansiyelini tanıtacaklarını ifade etti. Bu projede özel hedeflerimiz var. Bitlis ve ilçelerinin sahip olduğu turistik çekiciliklerin, bu proje kapsamında yürütülecek faaliyetlerle ulusal ve uluslararası alanda etkin tanıtımı sağlanacaktır. Ayrıca ildeki turizm potansiyeline dikkat çekmek ve yerinde tanıtımı sağlamak üzere basın kuruluşu ve temsilcileriyle turizm profesyonelleri davet edilerek bölgesel turizm hareketliliğinin artırılması anlamında olumlu imaj edinmeleri sağlanacaktır" dedi. 

Projede nelerin yer alacağını da anlatan Çoban, "Proje kapsamında, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin genel tanıtımını sağlayacak, çeşitli dillerde tanıtım filmleri hazırlanacak. İlin prestij kitabı çıkarılacak. Tanıtım afişleri, broşürler ve kent planı hazırlanacak. Önemli kültür varlıkları olan İhlasiye Medresesi ve Nemrut Krater Gölü'nün tanıtım sergilerinde kullanılmak üzere maketleri yapılacak. Turizm profesyonellerine yönelik tanıtım gezileri düzenlenecek. Proje yaklaşık 225 bin Euro'ya mal olacak" diye konuştu. 

Tanıtım programına Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, İl Özel İdare Sekreteri Fevzi Taşdemir, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun bazı kurum amirleriyle proje koordinatörleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 00:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necat özil IP: 81.214.225.xxx Tarih : 6.01.2007 18:16:54
güroymak ilcesiylede ilgelenirseniz iyi olur güroymak gec girişimciler ve dayanışma derneği