1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlisli gençler okulları süslüyor

Bitlis'te bir araya gelen gençler, kötü görünümlü olan köy okullarının iç duvarlarına çizgi film karakterlerini çiziyor. 

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nin (Ulusal Ajans) hazırladıkları projeyi kabul etmesinin ardından bir araya gelen yetenekli gençler, köy okullarında çalışmaya başladılar. Yukarı Kolbaşı İlköğretim Okulu'nda çalışma başlatan gençler okulun iç duvarlarına çizgi film karakterlerini çizdiler. 

Bitlisli gençler adına projeyi hazırlayan İlyas İçyer, Bitlis'te 15 kişilik bir gurup oluşturduklarını ve çalışmalara başladıklarını belirtti. İçyer, "Her hafta sonu bir köy ilköğretim okuluna giderek burada çalışma yapıyoruz. Özellikle okulların iç duvarlarına çizgi film karakterlerini çiziyoruz. Projenin amacı, öğrencilerin bu resimleri kapsamında okula biraz daha fazla adapte olmaları ve sosyal açıdan gelişmelerini sağlamaktır" dedi. 

İçyer, projenin toplam süresinin 3 ay olduğunu da belirterek, "Guruptaki arkadaşlarımızla birlikte Bitlis'in Güroymak ilçesi ile merkezde bulunan toplam 10 okulunda aynı çalışmayı sergileyeceğiz. Bu proje sonrasında hedeflediğimiz okulların duvarlarını renklendireceğiz. Proje bitiminde de talep eden okullara bedeli karşılığında çizimler yapacağız. Bu sayede birkaç genç arkadaşımıza da istihdam sağlamış olacağız. Projenin fonunu sağlayan Ulusal Ajans'a arkadaşlarım ve öğrenciler adına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:08:42
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 18:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?