7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'li öğretmenler Avrupa yolcusu

Bitlis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abbas Haspolat, Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (DAKAP) sunulan proje kapsamında 5 öğretmenin eğitim amacıyla Almanya'nın Hamburg kentine gönderileceği açıklandı. 

Geçtiğimiz yıl hazırlanan bir projeyle 10 öğrenciyi İngiltere'ye 20 günlük eğitim için gönderdiklerini hatırlatan Haspolat, 9 bin Euro'luk Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programı Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında yazılan projenin DAKAP tarafından onaylandığını ve bu kapsamda 5-19 Kasım 2006 tarihleri arasında 5 mesleki ders öğretmenini Almanya'nın Hamburg kentine göndereceklerini kaydetti. 

Haspolat, öğretmenlerin AB sürecine geçiş döneminde uyum eğitimi alacaklarını belirterek, "Geçen yıl İngiltere'de 20 günlük eğitim alan öğrencilerin ardından şimdi de mesleki ders öğretmenlerimiz eğitim alacak. Böyle bir proje Bitlis'te ilk defa yapılıyor. Amacımız, AB sürecinde bütünleşmeyi kavramaktır. Uygulamaya yönelik eğitimde gelişen teknolojiyle etkileşimi kavrama, okullardaki mesleki eğitim müfredatlarını karşılaştırmak, eksiklikleri ve yanlış uygulamaları tespit ederek bunlara çözüm sağlamaktır. Okul ve endüstriyel kuruluşlar arasındaki ortakların Avrupa boyutunu tanımak, edindiğimiz bilgileri çevremizle paylamak, mesleki ve teknik eğitimin Avrupa boyutu hakkında bilgi edinmektir" şeklinde konuştu. 

Yaptığı projelerin kabul edilmesiyle özgüven kazandıklarını kaydeden Haspolat, "Bu tür projelerimiz kabul edilip destek gördükçe kendimize olan güvenimiz artıyor. Bölgede bu tür projeler pek yapılmıyor. Biz de bu projeleri hayata geçirdikçe hem mutlu oluyoruz, hem de yeni projelerle ufkumuzu genişletiyoruz. Gerekli destek ve görüşmeleri yaptıktan sonra onları da hayata geçirmek için çalışacağız" diye konuştu
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?