1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlisli vatandaşlar kan verdi

Türkiye Kızılay Derneği Van Bölge Kan Merkezi tarafından, Bitlis Ulu Camii avlusunda kurulan çadırına vatandaşlar kan bağışında bulundu.


Van Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafından Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerinin ardından Bitlis merkezde de kan bağışı için çadır kuruldu. '1 Milyon iyi insan aranıyor', 'Kan ver hediyen hayat olsun' sloganıyla gönüllü vatandaşlardan kan toplandı.

Vatandaşların yaptığı bağışlardan dolayı memnun olduklarını belirten Van Bölge Kan Merkezi Başkanı Dr. Yaren Dirik, istenilen ilgiyi göremediklerini söyledi. Dirik, "Vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını ve herkesin kan bağışına destek vermesini bekliyoruz. Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerinin ardından şimdi de Bitlis şehir merkezindeyiz. Ancak burada beklediğimiz katılım ilçeler gibi olmadı. Kan vermenin hiçbir zararı yok aksine, kan hücrelerinin yenilenmesi, dolaşımın hareketlenmesi, bağışta bulunan kişilerde baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur" dedi.


Bitlis'te yaklaşık olarak 250 kişiden kan almayı hedeflediklerini belirten Dirik, bu kampanya kapsamında üç ayda bir Bitlis'e geleceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 19:36:49
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 19:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?