1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Bitlis'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bitlis 8 Ağustos Stadı'nda düzenlenen kutlama törenlerine Vali Mevlüt Atbaş, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ve Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı, öğrenci ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, sıkıntı çekilerek ve şehitlerin verildiği bir mücadele ile kazanılan bu ülkeyi korumak gençlere düştüğünü belirti. Tulmaç, "19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da başlayan kurtuluş mücadelesi tarihe altın harflerle yazılmıştır. 19 Mayıs artık sadece Gençlik Spor Bayramı olmaktan öte Atatürk'ü Anma günü olarak da kutlanmaya başlandı" şeklinde konuştu.

Gençlere de seslenen Tulmaç, "Bu ülke büyük mücadeleler sonunda kazanılmıştır. Şimdi siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Bu bayram sadece bir anma programı da değildir. Sporun ve beden eğitiminin yapıldığı bir bayramdır. Spor kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Bugün hayata geçen kanun doğrultusunda kamuya ait alanlarda sigara yasağı başlıyor. Bizlerde bu yasağa uyarak çocuklarımıza sigara dumanı üflemekten vazgeçeceğiz. Bütün gençlerin de bu yasaya uyacağına olan inancımla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hafta çerçevesinde çeşitli spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören geçişinin ardından yine öğrenciler tarafından hazırlanan step gösterileri sunuldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 16:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?