7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'te Alişan rüzgarı esti

Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konserde sahne alan ünlü ses sanatçısı Alişan, okuduğu şarkılarla dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. 

Bitlisli Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) tarafından sponsorluğu yapılan ve Bitlis Kültür Merkezi Anfi Tiyatro'da verilen konser büyük ilgi gördü. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde önce yerel sanatçılar konser verdi ardından, M. Ali Erbil'in bir televizyon kanalında yayınlanan programının maskotlarından olan Bitlisli Cesi (Cesim) sahnede yaptığı şovlarla büyük alkış aldı. Daha sonra sahne alan ünlü ses sanatçısı Alişan, söylediği şarkılarla dinleyicilere güzel bir gece yaşattı. Davul çalarak şarkı söyleyen Alişan'a, Cesi de oynayarak eşlik etti. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Adalet ve Kalkınma (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Bitlisli işadamları ve vatandaşlar uzun süre Alişan'ın söylediği şarkılarla halay çekti. Havai fişek gösterileriyle renklenen gecede, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör günün anısına BİGİAD Derneği Başkanı Şerif Fırat'a teşekkür belgesi verdi. 

Konserde bir konuşma yapan BİGİAD Başkanı Şerif Fırat, yıllardan sonra Bitlis'te olmanın gururunu yaşadığını söyleyerek, "Bitlis'te doğup büyüdük. Ancak şimdi hepimiz başka yerlerdeyiz. Buraya bir minnet borcumuz var. Bizleri zaman zaman Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile karıştırıyorlar. Onlar bizim ağabeylerimizdir. Derneğimiz, onlarla rekabet etmek için değil tamamen destek için kuruldu. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi. Yaklaşık 3 saat süren konserde Bitlisliler halay çekip oynarken, konser sonunda Alişan'a günün anısına bir plaket hediye verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 12:27:32
Güncelleme :8 Ağustos 2006 Salı 13:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?