9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te arıcılığa destek

BİTLİS'TE ARICILIĞA DESTEK

Bitlis Arı Yetiştirici Birliği ve Ziraat Bankası tarafından imzalanan bir protokolle arıcılara uygun şartlarda arılı kovan verilecek.

Kovanların teslim törenine katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'in arıcılık sektöründe kendini yavaş yavaş yenilemeye başladığını söyledi. Burada Arı Yetiştirici Birliği tarafından çok güzel bir tesis oluşmakta olduğunu anlatan Vali Yılmaz "Bu tesisin tamamlanması Bitlis arıcıları için büyük önem taşımaktadır. Tesiste yapılan üretimler sadece Bitlis'teki arıcılara değil, bölgedeki arıcıların ihtiyaçlarını da karşılayacak nitelikte olacaktır. Bu nedenle bu tesisi işler hale getiren birlik üyelerini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bitlis Arı Yetiştirici Birliği Başkanı Medeni Avcil, kooperatif üyelerinin arılı kovan talepleri üzerine Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Bitlis için 9 bin 100 adet arılı kovan için kredi verdiğini anlattı. Avcil, "Birliğimize bağlı Bitlis Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine yapılan protokol karşılığında 5 yıl vadeli olmak üzere 9 bin 100 adet arılı kovanı 682 bin 500 TL civarında özel bir fiyatlanmayla kredi verildi. Merkez Arıcılar Birliği olarak arıcılarımızı her zaman desteklemeye hazırız. Bu nedenle bizlere getirilen taleplerini değerlendirerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız protokol karşılığında 47 arıcımıza 200'er adet arılı kovan desteği vereceğiz. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Bitlis Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Ali Yılmaz bu konuda bizlere çok yardımcı oldular. Burada kendilerine birliğimiz adına teşekkür ediyoruz. Gönül isterdi ki tüm arıcılarımıza daha büyük destekler verelim. Önümüzdeki günlerde yine bu tür desteklerin verileceğine inanıyorum" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Ziraat Bankası Bitlis Şube Müdürü Mehmet Ali Yılmaz ise, Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliği'ne bağlı Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine özel bir fiyatlandırmayla kredi verildiğini söyledi. Bunun sadece Bitlis için yapılan özel bir kampanya olduğunu anlatan Yılmaz "Taleplerin olması halinde Genel Müdürlüğümüz yine değerlendirmeler yaparak ayrı kampanyalar yapabilir. Bu kapsamda kredi alan arıcılarımıza hayırlı kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BİTLİS'TE ARICILIĞA DESTEK
BİTLİS'TE ARICILIĞA DESTEK
BİTLİS'TE ARICILIĞA DESTEK
BİTLİS'TE ARICILIĞA DESTEK
BİTLİS'TE ARICILIĞA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 14:20:04
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 23:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?