1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te atama heyecanı

Bitlis'te okullarda görev yapmak üzere 'Okul Öncesi Öğretmenliği' atamaları yapıldı. 60 öğretmene ihtiyaç duyulan okul öncesi öğretmenliğine 86 başvuru yapıldı. 

Bitlis Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi salonunda toplanan aday öğretmenler atama heyecanı yaşadılar. Önceki yıllarda yerlerini kura ile belirleyen öğretmenlere bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı öncelik sırasına göre atama kararı çıkardı. 
Öncelik sırasına göre atanan öğretmenler daha sonra verilen süre içerisinde becayiş yapma imkanı da bulacaklar. Bitlis merkeze bağlı köylerde çalışacak olan öğretmelik kadrosu 60 kişi alınacağı ancak buna karşılık 89 kişi başvuru yaptı. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon kuruldu. Komisyonda bulunan Bitlis Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncay Yüksel, Milli Eğitim Şube Müdürleri Naif Yılmaz, İsmail Süphandağı ve M. Sani Ekin yer aldılar. 

Konu ile ilgili olarak öğretmen adaylarına açıklama yapan Komisyon Başkanı ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncay Yüksel, "Bu yıl öğretmen adaylarımızı öncelik sırasına göre alacağız. Öncelik Fakülte mezunlarının olacak daha sonraki sıralamada buna yakın okulların mezunları ile oluşacak. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı Bitlis'e 250 öğretmen kontenjanı verdi. İl merkezinde 60 öğretmen görev yapacak. İlçelerde kendi Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde atamalarını gerçekleştirecekler. Atanan öğretmenler sözleşme imzaladıktan sonra önümüzdeki pazartesi günü yeni görev yerlerinde eğitim öğretime başlayacaklar" dedi. 

Başvuru yapan ve atamaları gerçekleşen 60 öğretmenin yanı sıra boşta kalacak olan 39 öğretmenimiz için de istihdam taleplerinin olduğunu ifade eden Yüksel, "Bitlis'te yeni açılan tüm okullarımıza atamalar yapılacak. Bu konuda açıkta kalacak olan 39 aday için de ek kontenjan talebimiz var. Yeni kontenjan gönderilmesi durumunda bu arkadaşlarımızı da değerlendirmeye alacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?