7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'te barış töreni

Bitlis'in Mutki İlçesi'nde 2 aile arasında 16 yıl önce başlayan kan davası, barışla noktalandı. 

Mutki İlçesi'nin ileri gelen ailelerinden Çiçeklitaş ve Barlak aileleri arasında 1990 yılında meydana gelen bir trafik kazası sonucunda başlayan husumet, Mutki Yatılı Bölge İlköğretim Okulu salonunda bürokratların ve bölgenin ileri gelenlerinin katılımıyla barışla noktalandı. 

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kuran'ı Kerim okundu. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş barış töreninde yaptığı konuşmada, kan davasının ne geçmişi ne de geleceğinin olduğunu belirterek, "Kan davası bundan sonra da olmayacaktır. Sizlerin bu şekilde biraraya gelmeniz bizleri son derece memnun etmiştir. 2 aileye de bundan sonraki yaşamlarında barış ve mutluluk dilerim" dedi. 

Barışta emeği geçen Tatvan İlçesi eski Belediye Başkanı Mustafa Kara ise, bundan 3 yıl önce bölgenin ileri gelenleriyle biraraya gelerek 2 aile arasındaki husumeti bitirmek istediğini belirterek, "Yıllar önce planlanmamış bir şekilde 2 aile arasında meydana gelen ve yaşanan ölüm olayından sonra gelişen bu kan davasını burada sonlandırmak için toplandık. 

Ailelerin de ileri gelenleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde, barıştan yana olduğunu görmek beni daha da heyecanlandırmıştı. Bugün burada 2 aileyi de kutluyorum" şeklinde konuştu. 

Daha sonra bölgenin ileri gelen din adamlarının da katılımıyla Kuran-ı Kerim'in altından geçen her aile mensupları, bir birleriyle öpüşerek barıştı. Törene, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki Ergezen, AK Parti Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Altunalan, Mutki ve çevre köylerinden olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 16:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ergin KANALErgin KANAL IP: 212.175.112.xxx Tarih : 9.08.2006 08:55:48
barışta emeği geçen tatvan eski belediye başkanı mustafa kara değil daha önce millet vekili adayı olan Süleyman KARA'dır.