2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te çatışma: 6 köy korucusu yaralandı

Bitlis'te, devriye gezen köy korucularına bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır 6 köy korucusu yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Bitlis-Baykan Karayolu'nda bulunan Çeltikli Jandarma Karakolu yakınlarındaki Yarönü Köyü Katıltepe Mevkii'nde devriye gezen köy korucularına saat 20.00 sıralarında bir grup terörist tarafından ateş açıldı.

Korucuların karşılık verilmesi üzerine çıkan ve yaklaşık 2 saat çatışmada korucuları Hüseyin Akyel, Zübeyir Melek, Vasfi Kın, Nezir Kın, Cevdet Köle, ve Yahya Bodur yaralandı. Bitli Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan durumu ağır olan Yahya Bodur Van'a, diğerleri ise Tatvan Askeri Hastanesi'ne sevk edildi.


Olayın ardından Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve İl Jandarma Komutanı Albay Mürşit Yılmaz Devlet Hastanesi'ne gelerek yetkililerden yaralılar hakkında bilgi aldı.


Konuya ilişkin İHA muhabirine bilgi veren Vali Hacımustafaoğlu, henüz sağlı bilgilere ulaşılamadığını, teröristlerden ölü ya da yaralının olup olmadığının bilinmediğini söyledi.

BİTLİS - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 16:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?