1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te çevre temizliği

Bitlis Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, çevre temizliğinin dünyanın gündemine oturmuş en önemli konulardan biri olduğunu belirterek, "İnsanların ihtiyaçları arttıkça çevre kirliliği de artıyor" dedi.

Bahadır, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde tüm dünyada çevre gününün kutlandığını hatırlattı. Bitlis'te bu kampanyaya beklenen desteğin gösterildiğini anlatan Ökkeş Bahadır "Öğrencilerimiz sokaklarda, çarşı merkezinde ve okul önlerinde çevre temizliği ile ilgili çalışmalar düzenlerken Vali Mevlüt Atbaş ise Tatvan'ın Kıyıdüzü köyündeki etkinliklere katılarak köy öğrencileri ile beraber çöp toplayarak çevreyi temiz tutması konusunda mesaj vermiştir" dedi.

Çevre kirliliğinde en önemli sebebin teknoloji ve nüfus artışı olduğunu kaydeden Bahadır, "Oluşan kirlilikte en önemli unsur teknolojinin gün geçtikçe gelişmesi ve dünya nüfusunun artmasıdır. Tabii ki bu teknoloji ve nüfus artışından Bitlis de payına düşenini alınca dolayısıyla çevre kirliliği meydana geliyor. Bu konuda gerekli eğitimler verilirse belki sorun kökten çözülmeyecek ama en azından bir kısmı hallolacaktır. Belediyelere burada çok daha fazla iş düşmektedir. Çöpler zamanında alınır, çöpü zamansız ve rastgele atanlara gereken cezalar verilirse Bitlis'te bu konudaki çevre kirliliği ile ilgili hiçbir sorun kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?