1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te çöp sorunu çözülüyor

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bitlis'teki çöp sorununu ortadan kaldırmak için yaklaşık 4 yıldır katı atık tesisi için çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda mutlu sona ulaştıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Amasya, Kütahya, Balıkesir, Şanlıurfa ve Kayseri gibi illerinde faydalanacağı Avrupa Birliği hibe fonundan Bitlis'in de faydalanacağını belirtti. Bitlis katı atık tesisimizin kurulma aşamasında sona yaklaşıldığını anlatan Başkan Özdemir "Önümüzdeki nisan veya mayıs ayında katı atık tesisimizin ihalesini yapıp önümüzdeki sezonda işe başlanılacaktır. Katı atık tesisi konusunda Tatvan, Güroymak, Günkırı ve Gölbaşı belediyeleri ile ortak çalışma yapacağız. Avrupa Birliği katı atık tesisleri için 500 milyon EURO hibe verdi. Bitlis, Amasya, Kütahya, Balıkesir, Şanlıurfa ve Kayseri gibi iller bu hibeden faydalanacaktır. Bitlis olarak katı atık çalışmalarımızı süratle bitirip bu iller arasında birinci olduk" şeklinde konuştu.

Bitlis halkının çöp konusunda çok duyarsız ve tutarsız davrandığını da belirten Başkan Özdemir, "Yapılacak olan katı atık tesisi Bitlis için çok muazzam bir tesis olacak, şehirdeki çöp sorunu tamamıyla ortadan kalkacaktır. Modern bir şekilde Bitlis'in çöp depolama tesisi olacak ayrıca kurulacak olan çöp depolama tesisi geri dönüşümlü olacak, bundan gelir de elde edilecek. Tesisimiz tam anlamıyla bittiği zaman şuanda şehrin bütün çöplerini döktüğümüz Deliklitaş mevkii de arıtılmış olacaktır.

Bitlis'te gelmiş geçmiş belediyeler çöp konusunda çok da etkili olamadılar. Bunda en büyük rol halkımızın duyarsız davranmasıdır. Çöp için ayrılan bölgelerden çöp arabamız çöpü alıyor daha araba oradan uzaklaşmadan tekrardan çöp atılıyor. Halbuki halkımız biraz duyarlı olsa ikinci bir arabayı beklese bizim Bitlis'te çöp namına hiçbir sorunumuz kalmaz. Halk ve esnaflar bu konuda bize yardımcı olmalıdırlar. Çünkü bu şehir bizim olduğu kadar onlarındır da" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 17:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa saglık IP: 85.106.230.xxx Tarih : 9.03.2008 10:07:57

sayın baskanım bıtlsıte yurulecek yer yok bu ıse bı care bulma zamanı ne zaman gelcek..