1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te coşkulu kutlamalar

0 Ağustos Zafer Bayramı Bitlis'te de coşkuyla kutlandı. Törende bulunan minikler Mehmetçik'e selam verdi.


Bitlis Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ile başlayan tören, daha sonra Bitlis Vali Vekili Harun Başıbüyük, Bitlis Belediye Başkan
Vekili Besim Durgunlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı'nın törene katılan birliklerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Binbaşı Hakan Yekteş, yaptı.

Yektaş, aziz Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi'nin 86. yıldönümü kutlandığını dile getirerek, "Kazanılan bu zafer Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde çevikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz, azim ve inancının zaferidir. Bu zafer, ülkemizi parçalamak, milletimizi esaret altına almak hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyu sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin neye muktedir olduğunu tüm dünyaya gösterildiği, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu oluğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya öğretildiği, tarihte benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir" dedi.


Şiirlerin okunduğu program tören geçişiyle devam etti. Kenarda duran çocuklarda tören geçişini yapan askerlere ve askeri araçlara selam verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:34:48
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?