8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te deprem tatbikatı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, Bitlis, Muş, Van, Hakkari ve Siirt İl Savunma Müdürlükleri ile acil yardım ekiplerinin kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. 

Tatvan'ın Aydınlar Mahallesi'ndeki boş baraka evlerde yapılan tatbikat, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tatbikat öncesi bir konuşma yapan Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Alaaddin Güler, Türkiye'de muhtemel depremlere karşı çeşitli illerde konuşlandırılan arama kurtarma ekiplerinin hasarlı bölgelere kaydırılacağını bildirdi. Güler, "Bitlis, Van, Muş, Hakkari ve Siirt'te muhtemel bir depreme karşı nasıl davranılacağıyla ilgili tatbikat yapılacak. Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Bitlis Vali Vekili Mehmet Türköz'e teşekkür ediyorum" dedi. 

Yaklaşık 2 saat süren tatbikat gerçeği aratmadı. Deprem olmuş bir bölgede arama kurtarma ekiplerinin yangın söndürme, göçük altından yaralı kurtarma, araç içerisinde sıkışan yaralıları kurtarma, hırsızlık olaylarına karşı alınan tedbirler ve kapısı kapanan okulun penceresinden yaralı indirme tatbikatları yapıldı. Tatbikatın son bölümünde arama kurtarma ekibinin sırtlarına bağladıkları bayraklarla pencereden inmesi izleyenlerden alkış aldı. Tatbikatı, Emniyet Müdürlüğü, Tatvan 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Tatvan Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü de destek verdi. Tatbikatı, Bitlis Vali Vekil Mehmet Türköz, Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?