1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te dilenci operasyonu

Bitlis Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından yapılan dilenci operasyonunda yakalanan 18 kişi hakkında işlem yapıldı.

Bazı dilencilerin kucaklarındaki bebekleri, kollarındaki altın bilezikler herkesi şaşırttı.

Zabıta Amirliği ekipleri, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle şehir merkezinde dilenci operasyonu yaptı. Cuma Namazı'na kadar 18 dilenci yakalanıp araçlarla Zabıta Amirliği binasına getirildi. Burada kimlik tespiti ve üst araması yapılan dilencilerin kollarındaki altın bilezikler ise herkesi şaşırttı. Kucaklarında bebeklerle gelen dilenciler gazeteciyi görünce yüzlerini ve kollarındaki bilezikleri gizlemeye çalıştılar.

Yakalanan dilenciler hakkında para cezası uygulayacaklarını belirten Zabıta Amir Aziz Aktaş, operasyonların devam edeceğini söyledi. Aktaş, "İlimize özellikle Tatvan'dan gelen dilenciler halkın dini duygularını sömürüyorlar. Bu konuda bize vatandaşlarımızdan şikayetler geliyordu. Bugün güvenlik güçlerimizin yardımıyla il merkezinde bir operasyon düzenledik. Cuma Namazı'na kadar 18 kişiyi yakaladık. 5328 Sayılı Kabahatlar Kanunu'na göre dilenciler hakkında 63 YTL para cezası uygulayacağız " dedi.

Toplanan dilencilerin kollarında bileziklere şaşıran Aktaş, "Yakaladığımız dilencilerin üzerlerinde çıkan paraları encümen kararı ile belediye aktaracağız. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra dilencileri il dışı edeceğiz. Ayrıca dilencilerin kollarında altın bilezikler şaşırtıcı" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 14:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?