1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te elektirk kesintileri

Bitlis VEDAŞ Müessese Müdürü Mustafa Yurtlu, günlerdir karanlıkta olan ilçelere yeniden elektrik verdiklerini, yaşanan sık sık elektrik kesintilerinin ise TEİAŞ hatlarından kaynaklandığını söyledi.

Yurtlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yolları kapalı olmasından dolayı Hizan ve Mutki ilçelerinin 3 gün elektriksiz kaldığını belirtti. Yurtlu, kendi çabalarıyla elektrik arızalarını giderdiklerini ve her iki ilçeye de elektriklerin verildiğini belirterek, "İlçelerimizde, yoğun kar yağışı nedeniyle arızalar meydana gelmişti. Yolların kapalı olmasından dolayı ekipler arıza noktalarına ulaşamıyorlardı. Ancak dün ekiplerimizi, zor şartlarda gönderdik ve arıza giderildi. Şu anda tüm ilçelerimiz de elektrik var" dedi.

İl şehir merkezinde ve ilçelerinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerinde kaynaklanmadığını vurgulayan Yurtlu, "Kesintiler TEİAŞ'tan kaynaklanıyor. TEİAŞ'ın enerji nakil hatlarının arızalı oluşu ve hat kapasitelerinin yetersizliği gibi sebeplerden sık sık elektrikler kesiliyor. Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Kesintilerden dolayı vatandaşlarımızdan çok sayıda telefon alıyoruz. Ama vatandaşlar bilsin ki arızalar bizden değil de Van Bölgesi'nden kaynaklanıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 14:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?