2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te göz kamaştıran festival

Bitlis’te bu yıl ilk kez düzenlenen ’Hasan Tahsin Özdemir Kayak Festivali’ büyük ilgi gördü. Bursa’dan gelen kayak hocaları, ellerindeki meşalelerle Bitlisliler’e kayak gösterisi sundu.

Festival, Eski Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir’in babası Hasan Tahsin Özdemir’in anısına Bitlis Çiftkaya Kayak Tesisleri’nde yapıldı. Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kayak sporuna büyük hizmet veren Özdemir’in adına düzenlenen festivalin, önümüzdeki yıllarda daha coşkulu kutlanacağını belirterek, "Nemrut Kayak Tesisleri için alt yapı çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’ye bir çok sporcu yetiştiren rahmetli Hasan Tahsin Özdemir’e şükran borçluyuz. Şu anda Türkiye’nin hemen hemen tüm kayak hocası Bitlisli. Bu bizim için gurur kaynağı. Önümüzdeki yıl içerisinde dünyanın en çok ilgisini çekecek tesislerden birini temelini atacağımızı söylemek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali M. Asım Hacımustafaoğlu ve Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bursa’da bulunan Kayak Öğretmenleri Derneği’nden gelen kayak hocaları ve dışardan gelen Bitlisli işadamlarına katılmalarından dolayı birer plaket verdi. Daha sonra havai fişek gösterilerinin ardından kayak hocaları meşalelerle kayak gösterilerini sundular. Vatandaşların büyük ilgi ile izledikleri gösteri, kayak hocalarının söylediği kayak marşı ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 22:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÜMİT YILMAZ IP: 81.215.60.xxx Tarih : 27.12.2007 21:22:41

BENDE KAYAK HOCASI OLARAK BU FESTİVALE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM SAYGILARIMLA AĞRI