2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te hayvancılığı canlandırma projesi

Bitlis nüfusunun büyük bir kısmının geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık konusunda çeşitli araştırmalar yapan BFYD, hayvancılık konusunda ABD’den yarısı hibe olmak üzere kredi talebinde bulundu. Dernek Başkanı olan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis’te hayvancılığın yeniden canlanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. ABD’den 200 milyon dolarlık kredi talebinde bulunduklarını ve bunun yarısının bile alınması halinde Bitlis’in kaderinin değişeceğini ifade eden Kiler, "Ankara’da Sayın Başbakan Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen gecede kurulan BFYD’nin çalışmalarına başladık. Bu konuda araştırma yapan BFYD olarak bizler, ABD’nin hayvancılık konusunda verdiği kredi kriterlerin bizlere uyup uymadığını araştırdıktan sonra girişimlerimizi başlattık. Bu fondan sağlayacağımız hayvanlarla Bitlis’te neredeyse yok olan hayvancılığı yeniden canlandırarak bölgeyi, hayvancılık ve yan ürünlerinde bir numaralı şehir yapmayı planlıyoruz" dedi.

Milletvekili Kiler, bu kredinin alınması halinde il ve ilçeler dahil olmak üzere her haneye 10 büyükbaş hayvan alabileceklerini belirterek şunları söyledi:
"Krediyle her köye hane başına 10 adet süt ineği verilecek. Bu krediyi sosyal yaşam koşullarının yetersiz olduğu gelir düzeyi düşük bölgelere veriyorlar. Kredinin 100 milyon doları hibe, diğer 100 milyon doları ise geri ödemeli olarak planlanmış. Bunun için başvurumuzu yaptık. Çeşitli prosedürler yerine getirilecek. Bunlardan sonra Bitlis’e gelecek bir heyet burada çeşitli araştırmalar yapacak. Bu araştırmalar sonunda kredi verilecek."

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 16:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şerif KIZILTAŞ IP: 194.27.49.xxx Tarih : 4.10.2004 11:43:21
TEBRİKLER............. B.F.Y.D. katkısı bulunan herkesi tebrik ediyorum.İşte bütün yapmamız gereken bu vb. adımlar idi. Sonuç için şimdiden konuşmak erken ama yine atılan adımlar çok umut verici. Güzel memleketimiz için hayırlısı olur. Sonucu şimdiden merakla bekliyorum.