1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te ilköğretim haftası kutlandı

Bitlis'te, ilk ve orta dereceli okullar bugün ders başı yaparken, İlköğretim Haftası' nedeniyle de tören düzenlendi.


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, maarif davası bir ulusun bir medeniyetin var olma davası olduğunu söyledi. Korkmaz, "Bizi insanlık içinde var edecek olan da yok edecek olanda eğitim davasıdır. İlköğretim; insanoğlunun karanlıktan-aydınlığa, cehaletten-ilme, bilgisizlikten- bilgiye attığı ilk adımdır" dedi.


Öğrencilere de seslenen Korkmaz, "Değerli öğrenciler; sizler ülkemizin yarınlarısınız. Türkiye'nin geleceğisiniz, Türkiye'nin umutlarısınız. Sizler eğitim ağacının meyvelerisiniz. Birlik sebebi, sizleri hayata, mesleğe ve bir üst öğrenime hazırlamaktır" dedi.


Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir tarihi birikim ve kültür mirasına sahip olduğunu kaydeden Korkmaz, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne okumaz ve yazmazlığı en büyük problem görüp bu güne kadar bunu aşmanın çabasını vermesine rağmen, Hala uygar Dünyamızın bu alanda ki seviyesine maalesef ulaşamamıştır. Oysa hedef, çağdaş medeniyetin üstüdür. Bunu aşmanın tek yolu, ilköğretim çağına gelen her bireyin zamanında eksiksiz olarak bu eğitimini tamamlamasıdır. Bizler bu yıl devamsızlığa sıfır tolerans tanıyacağız ve sıfır devamsızlık parolası ile yeni öğretim yılına başlayacağız" diye konuştu.


Törene Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Vali Yardımcısı Harun Başıbüyük, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, ve daire amirleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?