6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Bitlis'te imar çalışmaları

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, ilin tarihi mekanlar konusunda oldukça zengin olduğunu belirterek, "Şehir merkezinde tarihi dokuyu bozacak yeni yapılaşmalara izin vermiyoruz" dedi.

Başkan Özdemir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'in tarihi ve doğa güzelliğiyle açık bir hava müzesi görünümünde olduğunu belirtti. Bitlis'in dünyanın en güzel tarihi yerlerine sahip iller arasında yer aldığını, bu nedenle şehri Rahva Ovası'na taşıyıp, özelliklerin ön plana çıkarılması gerektiğini anlatan Özdemir, şehir merkezinde yeni yapılaşmalara izin vermediklerini belirterek, "Özellikle tarihi mekanlar konusunda hassa davranıyoruz. Bu mekanlara yakın yerlerde ya da görüntüsünü bozacak yapılara izin vermiyoruz. Dünyanın en güzel tarihi yerlerine sahip illerde biriyiz. Bunu korumamız gerek" dedi.

Şehirleşmeyi Rahva Ovası'na yönlendirildiğini belirten Özdemir, "Bundan sonra yapılaşmayı Rahva'da yapacağız. Tarihi kale, medrese, cami, köprü, han ve hamamlarla dolu şehir merkezi turizm amaçlı değerlendireceğiz. Yeterli turizm potansiyeline sahibiz. Bizler tarihi binaların onarımını yapıp ve iyi bir tanıtım yaparsak cazibe merkezi haline gelebiliriz. Bu alanda mutlaka gelişip kabuğumuzu kırmamız gerekiyor ve tarihimizi korumamız gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?