1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te kaçak operasyonu

Bitlis'te polis ve jandarma ekipleri tarafından son bir hafta içinde Afganistan ve Pakistan uyruklu toplam 188 kaçak şahıs yakalandı.

Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, 5 ay içinde yurda kaçak yollarla girmeye çalışan 900 yabancı uyruklu kaçak şahıs yakalandığını belirtti. Son olarak önceki gün Yeni Sanayi Mevkii'nde Avrupa kaçmak için Bitlis güzergahını kullanan mültecilerden 20'sinin yakaladıklarını ifade eden Coşkun, "Bu şahıslarla birlikte jandarma ve emniyet müdürlüğümüz ekipleri tarafından yakalanan kaç sayısı 188 kişiye ulaştı.

Yakalanan mülteciler verdikleri ifadelerde ülkelerinde yaşam şartlarının zor olduğunu Avrupa'ya kaçmak istediklerini belirterek, kaçmak için ise bin 500 dolar ile 3 bin dolar arasında bir ücret ödediklerini söylediler" dedi.

Yakalanan mültecileri işlemleri tamamlandıktan sonra ülkelerine geri gönderdiklerini ifade eden Coşkun, "Mülteciler aileleri ile görüşerek bilet paraları istiyorlar. Bilet parası gelen kendi imkanları ile, gelmeyenler ise devlet tarafından ülkelerine gönderiliyorlar. Türkiye genelinden Edirne, Çanakkale ve Van'dan sonra en çok mülteci yakalanan il Bitlis'tir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?