2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te kadın işçilerden AKP önünde oturma eylemi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in Bitlis Tekel Yaprak İşletme Müdürlüğü'nün kapatılmasını istediği yönündeki iddialar üzerine fabrikada çalışan 24 geçici bayan işçi, AKP Bitlis İl Başkanlığı'nda oturma eylemi yaptılar.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in Tekel Yaprak İşletme Müdürlüğü'nün kapatılmasını istediği yönündeki iddialar üzerine 10 Mayıs'ta işe alınan 24 bayan işçi, Tek Gıda-İş Sendikası Mali Sekreteri Ercan Güzelkaya ile birlikte Kazım Dirik Caddesi üzerinde bulunan AKP İl Başkanlığı'na gelerek oturma eylemi başlattılar. Burada İl Başkanı Cemalettin Geylani ile görüşmek isteyen bayan işçiler başkanın il dışında olması sebebiyle Merkez İlçe Başkanlığı'na geçerek Başkan Behçet Kara ile görüştüler. Buraya geliş amaçlarını anlatan Tek Gıda-İş Sendikası Mali Sekreteri Ercan Güzelkaya, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in fabrikayı kapatacağı iddialarının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek "Günlerdir fabrika kapanacak korkusuyla uyuyamıyoruz. Bir kaç yerden aynı duyumları aldık. Bakanımız Zeki Ergezen'in yeni açılan işletmenin kapatılması girişimlerinde bulunduğu iddia ediliyor. Bu iddiaların doğruluğunu öğrenmek için buraya toplandık. Sayın Bakanımız Ergezen'in 'fabrikayı kapatın, benden habersiz açılmış' dediği iddia ediliyor. Yine söylentilere göre Bakan Ergezen ile AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in arasının açık olduğu, Kiler'in bu fabrikayı açtığı gerekçesiyle Ergezen'in kapatmak istediği belirtiliyor. Biz tüm bunlara bir cevap alana kadar parti binasından çıkmayacağız" dedi.

SÖYLENTİLER DOĞRU DEĞİL
Daha sonra bayan işçiler adına konuşan Pınar Dayanan adlı işçi de, işletmenin kapatılması halinde birçok ailenin mağdur ve aç kalacağını belirterek, yetkililerden işletmenin kapanmamasını istedi. Bu arada kocasından boşandıktan sonra mahkeme tarafından çocuğuna bakma şartı ile velayetini alan işçilerden Leyla İçyer'in konuşması ise burada bulunanları duygulandırdı. İşten çıkarılması halinde mahkemenin çocuğunu, bakamayacağı gerekçesiyle elinden alacağını belirten İçyer, "Tek umudum burası. Eğer işten atılırsam, hakim kararıyla çocuğum elimden alınır. 6 yıldır birlikte yaşadığım çocuğumu alırlarsa yaşayamam. Yalvarıyorum bize acısınlar. Ben bir anneyim. Evladımdan ayırmayın" şeklinde konuştu.
AKP Merkez İlçe Başkanı Behçet Kara ile görüşen Tek Gıda-İş Sendikası Mali Sekreteri Ercan Güzelkaya, Tekel Yaprak İşletme Müdürlüğü'nün kapatılması halinde birçok insanın mağdur edileceğini ve biran önce bu durumun düzeltilmesini istedi. Merkez İlçe Başkanı Behçet Kara ise söylentileri Bakan Ergezen'in de duyduğunu ve bu nedenle telefonda kendisine, "Hakkımda çıkan söylentiler doğru değildir. Sadece, Bitlis'te çalışan Muşlu bayanların yeniden Muş'a alınması için Muşlular yanıma geldiler. Bitlis'deki fabrikaya dokunmayacağız" dediğini aktardı.
Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından ikna olan işçiler pazartesi günü yeniden durumu değerlendirmek amacıyla parti binasından sessizce ayrıldılar.
BİTLİS - İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2004 Pazar 15:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?