1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te kaldırım işgali sorunu

Bitlis'te bir araya gelen bazı Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri, kaldırım işgallerinin son bulması için basın açıklaması yaptı.

Ulu Camii önünde bir araya gelen Güldünya Bitlis Kadın Derneği, Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir Sen Bitlis Şube yöneticileri ile üyeleri yaptıkları ortak bir basın açıklaması ile kaldırım işgali sorununun bir an evvel sona ermesini istedi. Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Güldünya Bitlis Kadın Derneği adına Birsen Yaşar yaptı. Yaşar, kaldırım işgalinin sona ermesi için gerekli yasal haklarını kullanacaklarını belirterek, "Biz kadın derneği ve diğer sivil toplum örgütleri olarak, kaldırım işgaline son verilmesini istiyoruz. Bunun için yaklaşık 4 hafta önce kaldırım işgallerinin engellenmesine yönelik başlattığımız 'Dilekçe imzala' kampanyasını sonlandırmış bulunmaktayız. Toplanan dilekçeleri belediyenin yetkili birimine vereceğiz. Çözüm olmazsa yasal haklarımızı sonuna kadar aracağız" dedi.

Bitlis Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Rasim Taşcan ise, sorun çözülene kadar kaldırımları işgal eden esnaftan alışveriş yapmayacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 16:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eshat kaçan IP: 78.183.61.xxx Tarih : 23.04.2008 14:43:18

kaldırımların işgal edilmememsi şeytan kabuğun abenzyen sandayelerin kaldırılması ve bu sandelyelerin birer ölüm aleti olması dolayıyla kaldırlması mecburidr gereğinin yapılması eshat kaçan bitlisliler derneği derneği k çekmece ilçe başkanı