1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te 'kar' ile gelen güzellik

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde yılın ilk karının düştüğü Süphan Dağı beyaza bürünürken, zirvedeki beyazlık doğayla bütünleşti. Mavi, beyaz ve yeşilin bütünleştiği bu güzellikler ise insanları adeta büyülüyor. 

İlçede etkili olan yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'nın zirvesi beyaza bürünürken, hava sıcaklığı ise hissedilir derecede azaldı. Süphan Dağı'nın eteğinde bulunan köylerde sobalar kurulmaya başladı. 

Kar yağışıyla Süphan Dağı, mevsimin renk cümbüşünü eteklerine saçarken, adeta insanları mevsimin güzellikleri ile büyülüyor. Bir taraftan dağın zirvesini kaplayan bembeyaz kar, öte yandan dağın eteğinde yem yeşil ağaçlar ve masmavi Van Gölü. Beyaz, mavi ve yeşil'in birleştiği mevsimde insanlara seyrine doyumsuz anlar yaşatıyor. 

Vatandaşlar ise, mevsimin verdiği güzelliklerden oldukça etkilendiklerini anlatarak, bir taraftan kar, bir taraftan Van Gölü, öte yandan yeşil alanlarda otlayan hayvanlar, insanları büyüleyen bir mevsimsel güzellikler sunduğunu belirtiyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 11:22:58
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 11:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?